Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάρια ψυχολογίας τις Δευτέρες, Δευτέρα 26/11

Η Μεσοποταμία σε συνεργασία με τον ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Αλέξανδρο Αστρινάκη, διοργανώνει σεμινάρια ψυχολογίας.
Το πρώτο σεμινάριο θα γίνει την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο σπίτι της Μεσοποταμίας
στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα.




ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΗΣ

Με τον ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Αλέξανδρο Αστρινάκη 

 Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου  "Μεσοποταμία” διοργανώνει ένα σεμινάριο πάνω στις βασικές λειτουργίες του ψυχικού οργάνου. Το σεμινάριο αποτελείται από τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις και έχει σαν περιεχόμενο βασικές ψυχολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Οι θεματικές ενότητες είναι:

·         Άγχος και φόβος (θα προηγηθεί μια εισαγωγή με θέμα “Τι είναι ψυχή”)
·         Κατάθλιψη, Παράνοια – σχιζοφρένεια
·         Ανθρώπινος χαρακτήρας και προβλήματα σχέσεων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα ήθελαν να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη ψυχιατρική και ψυχανάλυση προσεγγίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχολογία. Που κρίνουν ότι θα τους ήταν χρήσιμο τόσο σε επίπεδο ενδιαφερόντων όσο και σε προσωπικό επίπεδο να γνωρίσουν την αλφαβήτα της ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας. Βασίζεται σε ελεύθερη συζήτηση των συμμετεχόντων μετά από εισήγηση για το θέμα. Με τη ευκαιρία θα γίνουν αναφορές στην τρέχουσα κοινωνική ψυχολογία της κρίσης. 

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Ο Αλέξανδρος Αστρινάκης σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και πήρε πτυχίο το 1982. Το 1987 τελείωσε την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και πήρε πτυχίο Υγιεινολόγου ενώ το 1990 απέκτησε ειδικότητα κοινωνικής ιατρικής και το 1998 ειδικότητα ψυχιατρικής. Εργάσθηκε την περίοδο 1989 – 2000 ως ανώτερος υπάλληλος στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ως Γιατρός Δημόσιας Υγείας με βαθμό Α’ στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Την περίοδο 1996 – 2001 εκπαιδεύτηκε ως θεραπευτής ομάδας, ζεύγους και οικογένειας στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Από το 1991 είναι καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας και από το 2000 διατηρεί ιδιωτικό ψυχιατρικό ιατρείο στη Νέα Μάκρη. Από τις εκδόσεις “Οδυσσέας” κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “το Φαράγγι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου