Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 8.00΄ το βράδυ "ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" (2011, 96΄) του Ηλία Ιωσηφίδη.


Φίλες και φίλοι,
στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας θα προβάλουμε αυτό το Σάββατο   23 Φεβρουαρίου στις 8.00΄ το βράδυ, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, (Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο) το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ
"ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" (2011, 96΄) του Ηλία Ιωσηφίδη.

Ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σ' αυτό που ο λαός ονομάζει η "προδοσία της Κύπρου".

Μετά τη λήξη του πολέμου στην Κύπρο, το 1974, οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης απαξίωσαν τους Έλληνες φαντάρους  και αξιωματικούς που έλαβαν μέρος στον πόλεμο και στάθηκαν εχθρικά απέναντι τους. Την ίδια συμπεριφορά αντιμετώπισαν και οι συγγενείς των αγνοουμένων που δεν έπαψαν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απαιτούν εξηγήσεις από την ελληνική πολιτεία για την τύχη τους.
Θύματα του πολέμου στην Κύπρο, τελικά, δεν είναι μόνο οι νεκροί στο πεδίο της μάχης αλλά και όσοι κατάφεραν να επισρέψουν στην πατρίδα. 
Για όλους αυτούς ο χρόνος σταμάτησε στις 20 Ιουλίου του 1974.



Ο Ηλίας Ιωσηφίδης γεννήθηκε το 1958 στη  Μαρίνα Ημαθίας. Σπούδασε κινηματογράφο και τηλεόραση στην Αθήνα, όπου και εργάζεται επαγγελματικά από το 1983 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει δουλέψει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως Βοηθός Σκηνοθέτης.  Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών,  της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Ως Σκηνοθέτης ασχολείται κυρίως με το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύει πως μέσα από αυτό προβάλλονται με μοναδικό τρόπο οι αλήθειες της ζωής. Το ντοκιμαντέρ αντλεί τη δύναμη του από την ίδια την πραγματικότητα που είναι άκρως εντυπωσιακή, συγκλονιστική και βαθύτατα λυρική, γεμάτη ποίηση. 

Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει όλες σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ και έχουν λάβει διακρίσεις (μεταξύ των οποίων πρώτα βραβεία) και άριστες κριτικές. 



Πληροφορίες για το δημιουργό και το έργο του στην ιστοσελίδα  www.zopiros.gr


Ο σκηνοθέτης θα παρίσταται στην προβολή και θα συζητήσει μαζί μας μ' ένα ποτήρι κρασί και λίγο ψωμοτύρι. 
Είσοδος ελεύθερη, όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου