Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας - "ΜΕΤΑΞΑ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ" - Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 7.30΄ μ.μ. στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας θα προβάλλει αυτό το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 7.30΄ μ.μ. το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «ΜΕΤΑΞΑ, ακούγοντας το χρόνο» .

«Δεκαπέντε άτομα, που ανήκουν στο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», χτυπημένα τα ίδια από τον εχθρό που πολεμούν, εξομολογούνται μπροστά στον φακό το επίφοβο και επώδυνο πέρασμα από το απυρόβλητο του διαχειριστή της ασθένειας των άλλων στην απέναντι όχθη, την όχθη του καρκινοπαθούς.

Μιλούν για το σοκ, την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αγωνία, τον τρόμο και τον πόνο, τον θυμό, το δισυπόστατο του δίπολου ασθενής-θεράπων. Μιλούν όμως και για την ελπίδα, για την εγκαρτέρηση, για το θάρρος, για την ανθρωπιά, για την αλληλεγγύη, για την συντροφικότητα, για την ευαισθητοποίηση και ενσυναίσθηση, για την βαθειά αλλαγή, την αποθησαυρισμένη σοφία, που κερδίζεται με την «στυφή γεύση του θανάτου»».

Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο. Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του «… έμαθα να ακούω το χρόνο», ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται δάσκαλος ζωής γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας Ζωή στα χρόνια τους.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης, εξαιρετικός σκηνοθέτης, φίλος καλός της Μεσοποταμίας, είναι γνωστός μεταξύ άλλων για δύο  βραβευμένες ταινίες του που έχουμε ήδη παίξει στην Κινηματογραφική Λέσχη: «Ο Άνθρωπος που ενόχλησε το Σύμπαν» και  -«Άλλος δρόμος δεν υπήρχε».

Θα παρίσταται στην προβολή, όπως και γιατροί από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

«ΜΕΤΑΞΑ, ακούγοντας το χρόνο»  (2012, 87΄)

Σάββατο 9/02/13, στις 19:30 στο  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως Μοσχάτο).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ






«Συμβιώνοντας με τον καρκίνο είναι μια συγκλονιστική εμπειρία αυτογνωσίας σ’ ένα υποθηκευμένο μέλλον. Ένα μοναδικό σημείο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Ο καρκινοπαθής πορεύεται μεταξύ μιας εσωτερικότητας, αυτογνωσίας, εγρήγορσης, εξαιρετικής ευαισθησίας και παράνοιας, βαδίζοντας προς τα πίσω με διεισδυτικό βλέμμα και οξύτατη προσοχή». Ιωάννα Καρυστιάνη.

Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο. Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του «... έμαθα να ακούω το χρόνο», ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται δάσκαλος ζωής γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας Ζωή στα χρόνια τους.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης, εξαιρετικός σκηνοθέτης, φίλος καλός της Μεσοποταμίας, είναι γνωστός μεταξύ άλλων για δύο βραβευμένες ταινίες του που έχουμε ήδη παίξει στην Κινηματογραφική Λέσχη: "Ο Άνθρωπος που ενόχλησε το Σύμπαν" και -"Άλλος δρόμος δεν υπήρχε".

Θα παρίσταται στην προβολή, όπως και γιατροί από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Προσοχή: η προβολή δεν θα γίνει στο Σπίτι της Μεσοποταμίας αλλά στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου (Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως - 10΄ λεπτά από τον σταθμό ΗΣΑΠ Μοσχάτου)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου