Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ


ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προ των πυλών!

·         ΦΙΛΕΤΑ του παραλιακού μετώπου θα ξεπουληθούν σε ξένους/ντόπιους ιδιώτες. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκπροσωπούν όλους εμάς, δε θα έχουν κανένα θεσμικό ρόλο στην περιοχή!

·         H παραλία μας θα «αξιοποιηθεί» εντατικά για την αποπληρωμή του χρέους. Με  40% άδειους επαγγελματικούς χώρους στο Μοσχάτο, τί θα γίνει με άλλα 4.000 τετραγωνικά μέτρα επαγγελματικών χώρων, που προβλέπει το νομοσχέδιο στην παραλία, ανάμεσα στον οικιστικό ιστό και την θάλασσα;

  • Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από τους φόρους, οι «επενδυτές» θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία (ειδική φορολογία και τέλη). Αποτέλεσμα: ο αθέμιτος ανταγωνισμός.  και απώλεια τελών για την τοπική αυτοδιοίκηση.
ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ;

ü  Η διαχείριση του Φαληρικού Όρμου από ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ της Περιφέρειας και των Δήμων ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ & ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

ü  ΟΧΙ στη δόμηση νέων επαγγελματικών χώρων στην παραλία.  Όχι άλλα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας στο Μοσχάτο.

ü  Φορολογικές ελαφρύνσεις όχι για τους «επενδυτές», αλλά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους!

ΠΑΡΑΛΙΑ  ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ

ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,
ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ü   Ανοιχτή θάλασσα για την ψυχαγωγία των δημοτών.

ü  Οι πεζογέφυρες για την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα  μπορούν να γίνουν με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ & βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης του Renzo Piano.

ü  Από τον Κηφισό ως την Εσπλανάδα η ανάπλαση του χώρου δεν χρειάζεται νέα δόμηση. Η μετατροπή της παραλίας σε Πάρκο μπορεί να γίνει με τις υποδομές που ρημάζουν από το 2004 & με μηδενικό κόστος:

ü  Το γραμμικό κτίριο μπορεί να στεγάσει αναψυκτήρια, οικολογική βιβλιοθήκη κ.α. για τους επισκέπτες και τα ναυταθλητικά σωματεία.

ü  Η ιχθυαγορά, που υπάρχει και ρημάζει μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από τους παράκτιους αλιείς.

ü  Το γήπεδο βόλεϊ μπορεί να μετατραπεί σε Πολυχώρο Πολιτισμού για κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

ü  Η χρηματοδότηση του Πάρκου μπορεί να γίνει από την εκμετάλλευση όλων των παραπάνω κτιρίων (γραμμικό, ιχθυαγορά, γήπεδο βόλεϋ, καθώς και γυάλινο κτίριο & μαρίνα). ΚΑΜΙΑ επιβάρυνση του δημοτικού/κρατικού προϋπολογισμού δε χρειάζεται.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»
www.mesopotamia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου