Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης Κυριακή 2/2/14


Σας θυμίζω την τακτική ανοικτή συνέλευση της "επιτροπής για
την αντιμετώπιση της Κρίσης
" αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 21.00 
στο σπίτι της Μεσοποταμίας. Τα θέματα όπως πάντα είναι ανοικτά.



Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης

1) Ενημέρωση από τον Ρουσέτο για την Ψυττάλεια. Υπερφόρτωση με αστικά λύματα και ΕΚΤΟΣ     λεκανοπεδίου χωρίς να γίνεται γνωστό ευρύτερα. Θα έχουμε περισσότερα στο μέλλον.

2) Ενημέρωση από τον Χάρη για τους αλλοδαπούς με πολύμηνη απάνθρωπη-παράνομη κράτηση σε καθεστώς μπουντρουμιού στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου. Θα συνταχθεί σχετικό κείμενο ξανά και θα σας κοινοποιηθεί. Επίσης θα τοιχοκολληθούν σχετικές αφίσες.

3) Ενημέρωση από τον Χρήστο για τις επαφές μας με την Τράπεζα Χρόνου του Χολαργού.

4) Ενημέρωση και πρόταση από την Λουκία για απαγγελία παραμυθιών από τις Υφάντρες μιας και η ίδια είναι μέλος της σχετικής ομάδας( Υφάντρες παραμυθιών). Θα συζητηθεί για να το οργανώσουμε.

5) Ενημέρωση και πρόταση από την Λουκία για να στήσουμε παράσταση με το θεατρικό "Μια γιορτή στου Νουριάν". Ανέλαβε να ρωτήσει λεπτομέρειες για να το ξανασυζητήσουμε.

6) Ενημέρωση και πρόταση από τον Χρήστο για φίλο της Μεσοποταμίας, να μας κάνει σεμινάρια για λαχανόκηπους κλπ. Σχετικά μας ενημέρωσε και ο Χάρης ότι θα γίνει παρουσίαση στον Ταύρο ο τρόπος καλλιέργειας σε κήπους και αγρούς με την μέθοδο της "Φυσικής Καλλιέργειας" από τον δάσκαλο-καλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη.

7) Συζητήθηκε η πρόταση της Κωνσταντίνας για δημιουργία "Τράπεζας Τροφίμων" στην Μεσοποταμία για όσους έχουν ανάγκη. Αποφασίσαμε στις προβολές όσοι μπορούν να φέρνουν κάποια τρόφιμα "αντί εισιτηρίου"για να την ξεκινήσουμε.

8) Η φίλη της Μεσοποταμίας και μέλος της Τράπεζας Χρόνου Εύα και η Μαρία την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στην συνέλευση να μας παρουσιάσουν την πρόταση τους για "κύκλο συναντήσεων" σχετικά με Ψυχολογική Στήριξη. Σας επισυνάπτω το κείμενο της πρότασής τους, δείτε στο τέλος.

9) Για την ΤσικνοΠέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, θα δούμε και τον καιρό, οπότε θα  υπάρχει ενημέρωση.

10) Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα γίνει η δεύτερη συνέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών του Αλληλέγγυου Εκπαιδευτηρίου της Μεσοποταμίας. Θα έχετε ενημέρωση κλπ.

11) Για την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε δράση στην παραλία με θέμα φυσικά για την παραλία. Μετά από ενημέρωση του Μπάμπη μάθαμε ότι η υλοποίηση του σχεδίου "Πιάνο" ουσιαστικά παύει να ισχύει, οπότε ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Σε επόμενες συνελεύσεις της Τρίτης θα το προχωρήσουμε.

12) Οι συνελεύσεις παραμένουν ως έχουνπρώτη Κυριακή του μήνα η Γενική Συνέλευση της Μεσοποταμίας, κάθε Τρίτη η συνέλευση της "Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κρίσης" και κάθε δύο μήνες η συνέλευση του  Αλληλέγγυου Εκπαιδευτηρίου. Θα γίνει μια προσπάθεια ώστε να ξέρετε από πριν κάποια θέματα που θα είναι προς συζήτηση και καλό θα είναι πιο πριν, αν έχετε κάποιες προτάσεις να τις στέλνετε στο μαιλ της Τράπεζας (προς το παρόν) (mesopotamiatx@gmail.com), ώστε να τις κοινοποιούμε για να τις ξέρουν και οι υπόλοιποι που
 θα παρευρεθούν για να έχουμε πιο ουσιαστική συζήτηση.

Επειδή όπως βλέπετε υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα προς συζήτηση, καλό θα είναι να έχουμε παρουσίες για προτάσεις και προβληματισμό για τις επόμενες δράσεις μας, στις συνελεύσεις της Τρίτης που ακολουθούν, μέχρι τον επόμενο μήνα. Η Καθαρά Δευτέρα είναι κοντά. Επίσης αυτή την Τρίτη η Εύα και η Μαρία θα μας παρουσιάσουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση και πολλοί ήδη έχετε ρωτήσει για λεπτομέρειες. 




Πρόταση Εύας.

Αυτήν τη δύσκολη περίοδο, όλοι μας καλούμαστε να βρούμε τις προσωπικές μας δικλείδες ασφαλείας που θα μας προστατέψουν από την αγωνία, τον πανικό, την κατάθλιψη και όλες τις ψυχολογικές συνέπειες που προκαλούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Συναισθανόμαστε Υποστηριζουμε Νοιαζομαστε
     Σκοπός της εθελοντικής προσφοράς μας είναι:

-Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ

-Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

-Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Κύκλος συναντήσεων για τη χρονιά 2014 με σκοπό την ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη των μελών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν σε αυτόν τον κύκλο αφορούν:
Την αποτελεσματική διαπραγμάτευση των αλλαγών της ζωής
. Την καλλιέργεια της αυτογνωσίας
. Την ενίσχυση της προσωπικής ταυτότητας σε συνάρτηση με τους πολλαπλούς κοινωνικούς ρόλους που επιβάλλει καθημερινότητα 
. Την ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης τόσο της δικής τους όσο και των παιδιών τους
. Τους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας(μη βίαιη επικοινωνία)
. Την επίτευξη στόχων
. Τους αποτελεσματικούς τρόπους συνδιαλλαγής με τη διαφορετικότητα και της επίλυσης συγκρούσεων. 
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου ενδυνάμωσης και να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία. 
Οι συναντήσεις μας προτείνεται να γίνονται 1 πρωινό και ένα απόγευμα κάθε μήνα.
Θα περιλαμβάνουν ασκήσεις ΑΝΑΠΝΟΩΝ, ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΕFT και ομαδική συζήτηση θεμάτων,που απασχολούν τα μέλη.
Εύα Παπαδογιάννη : Ρεφλεξολόγος, Βελονίστρια, Σύμβουλος Υγείας
Μαρία Παναγιωτοπούλου: Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου