Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Cine Μεσοποταμία - Σάβατο 28/02 στις 20:00 "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Il.Postino)"


 

 Απο cine

Σε ένα μικρό ψαροχώρι της Ιταλίας ο Μάριο, ένας νέος της εποχής ψάχνει να βρει την ταυτότητά του. Οι συνθήκες της εποχής είναι πολύ δύσκολες, αφού σε αυτή την μικρή γωνιά της ιταλικής υπαίθρου ο πολιτισμός δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του.

Ο Μάριο αν και γιος ψαρά, με την πενιχρή του μόρφωση πιάνει δουλειά στο ταχυδρομείο της περιοχής, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει την προσωπική αλληλογραφία του εξόριστου Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda.

Μέσα από τη σχέση του με τον ποιητή ο αγράμματος γιος του ψαρά μεταμορφώνεται σε έναν ώριμο άνθρωπο με δυνατή πολιτική σκέψη και προβληματισμό για τα ζητήματα του φτωχού του τόπου, που ταλανίζεται από τις "κούφιες" υποσχέσεις των μέχρι τότε πολίτικων. Ο ρόλος του μεγάλου ποιητή στη ζωή του Μάριο, γίνεται ακόμα σημαντικότερος, όταν ο ίδιος τον βοηθάει να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του Βεατρίκη.


Απο movie scenes

"Ένα ακόμα αλησμόνητο κινηματογραφικό φιλμ, που επανέφερε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την κινηματογραφική αγνότητα, απλά, λιτά και άμεσα, σε μια εποχή που παράπαιε στο άσκοπο στυλιζάρισμα και στην εκζήτηση του μεταμοντερνισμού."

Η συνταρακτική (χωρίς ίχνος υπερβολής) παρουσία - ερμηνεία του κεντρικού της ήρωα (του ταχυδρόμου που γοητεύεται από την ποίηση) και οι ιδιότυπες νεορεαλιστικές αποχρώσεις (με την εξύμνηση του απλού καθημερινού ανθρώπου), γύρω από ένα παράδοξο θέμα (της ιστορίας μεταξύ ενός ταχυδρόμου και του ποιητή Πάμπλο Νερούδα), διαχέουν αβίαστα γνήσια λεπτή συγκίνηση (χωρίς ίχνος μελοδραματισμού) και μετατρέπουν το φιλμ σε βάλσαμο, που ευφραίνει και ανοίγει διάπλατα τις καρδιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου