Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιαννη Ν. Κολοβού "Κοινωνικά Απόβλητα;", Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8μ.μ.

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία και οι Εκδόσεις Απρόβλεπτες παρουσιάζουν αυτή την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8μ.μ., το βιβλίο του Γιάννη Ν. Κολοβού "Κοινωνικά Απόβλητα;".
Στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και από τη "Μεσοποταμία" ο Γιώργος Δρόσος, συγγραφέας.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
    "Η παρούσα μελέτη, η οποία κινείται στο πλαίσιο της προφορικής ιστορίας, και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, προχωρά πέρα από τον σημειολογικό ανταρτοπόλεμο του πανκ και τη μικροϊστορία των μητροπολιτικών φυλών και ερευνά την ένταξη στη σκηνή πανκ της Αθήνας ως πολιτισμική δήλωση, πολιτική υπαγωγή και κοινωνική εμπειρία. Μέσα λοιπόν από τις αφηγήσεις ζωής πρώην και νυν μελών της σκηνής, παρουσιάζεται ο ρόλος που παίζουν στο σύγχρονο περιβάλλον αυτές οι συλλογικότητες και τα δίκτυα κατοχύρωσης της ετερότητας, τα οποία διεκδικούν τη χειραφέτησή τους από την επίσημη κοινωνική αφήγηση. Και φυσικά ο δυναμικός τρόπος που το πετυχαίνουν αυτό."

    Βιογραφικό συγγραφέα:
    "Ο Γιάννης Κολοβός γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Το 2013 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την περίοδο 1986-1995 εξέδιδε το φανζίν β-23 ενώ κείμενά του δημοσιεύθηκαν σε παρόμοια εγχώρια και διεθνή έντυπα. Από το 1992 ως το 2003 εργάστηκε ως ελεύθερος δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά (ΟΖ, Οξύ, Το Βήμα, Μετρό, Δίφωνο, Echo & Artis, Το Ποντίκι) για να ενταχθεί στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Κ της Καθημερινής. Σήμερα είναι καθηγητής σε Λύκειο του Κέντρου της Αθήνας."

 facebook event: https://www.facebook.com/events/500841490114122/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου