Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Quadrophenia" του Franc Roddam, Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 21.00


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (20 Ιουνίου),δύο μέρες μετά, την Τετάρτη, 22/6, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας προβάλλει μια ταινία που δεν είναι μεν αμιγώς μουσική, αλλά μιλά για το πώς τα εκάστοτε μουσικά κινήματα επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων. 
Το 1973, οι The Who κυκλοφόρησαν την ροκ όπερα "Quadrophenia", που πραγματευόταν τη ζωή του Jimmy, ενός νεαρού Mod, σαν αυτούς που ακολουθούσαν φανατικά το συγκρότημα, αρχές προς μέσα της δεκαετίας του 1960. Έξι χρόνια μετά, το 1979, ο νεόκοπος σκηνοθέτης Franc Roddam γύρισε την ροκ όπερα αυτή σε μορφή ταινίας.
Ο Jimmy νοιώθει απογοητευμένος από τη ζωή με τους γονείς του και τη βαρετή δουλειά του ως κλητήρα και βρίσκει διέξοδο στα πάρτυ, τα χάπια, τις βόλτες με τα σκούτερ του και τους καυγάδες με τους Rockers, τους αντιπάλους, δηλαδή, των Mods. Ωστόσο, μετά από μια ακόμα σύγκρουση με τους Rockers, στην παραθαλάσσια πόλη του Brighton, ο Jimmy συλλαμβάνεται, η ζωή του παραδίδεται στο χάος, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια, όλες τα προβλήματά του και οι σκοτεινές πτυχές του ψυχισμού του. 
Πέρα από τις ωραίες μουσικές (των The Who και άλλων), πέρα από τη φιλμική αναπαράσταση του υποπολιτισμού των Mods και του αντίστοιχου των Rockers, πέρα από τις μόδες της εποχής, τα φροντισμένα σκούτερ και τα fishtail parka, πέρα από τις ξεχωριστές ερμηνείες (ειδικά του ανερχόμενου τότε πρωταγωνιστή Phil Daniels), η ταινία (όπως και ο δίσκος από τον οποίον προέκυψε) μιλά στην ουσία για τη νεότητα, για την ανάγκη του ανήκειν, για την τρέλα, τον έρωτα, το χάσμα των γενεών. Κι αυτό είναι που την κάνει εν τέλει ένα σπουδαίο φιλμ. 

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στις εννιά το βράδυ. Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
 Από εκείνο το βράδυ και μετά, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας θα γίνονται πλέον τις Τετάρτες.

http://www.mesopotamia.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bb%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b7-quadrophenia-%cf%84%ce%bf%cf%85-franc-roddam/
facebook event: https://www.facebook.com/events/1639865926339500/
Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου