Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Magical Girl" του Κάρλος Βερμούτ, Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 20.00

Ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για το μήνα Οκτώβριο, με την Ισπανική ταινία "Magical Girl" (2014, διάρκεια 127') του Κάρλος Βερμούτ, την ερχόμενη Κυριακή, 30/10 στις οκτώ το βράδυ.

Σχετικά με το φιλμ:
«Ένας πατέρας που προσπαθεί να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της άρρωστης κόρης του. Η όμορφη γυναίκα ενός ψυχιάτρου με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, που μένει κλεισμένη στο πολυτελές διαμέρισμά της. Ένας συνταξιούχος καθηγητής που προσπαθεί να τελειώσει ένα γιγαντιαίο παζλ. Οι ζωές τριών ανθρώπων θα διασταυρωθούν με απρόοπτο και μοιραίο τρόπο.

Μπορεί να βρει κανείς πολλές επιρροές στις υπνωτιστικές εικόνες αυτού του υποβλητικού υπαρξιακού δράματος (από Ταραντίνο και αδελφούς Κοέν ως Χάνεκε και Μπουνιουέλ), όμως ο τρόπος με τον οποίο συναντιούνται μέσα τους το τραγικό με το κωμικό και το «φτηνό» με το μεγαλειώδες είναι αυθεντικά αλμοδοβαρικός. Με αριστοτεχνικό τρόπο, ο Βερμούτ δίνει πολλαπλές διαστάσεις στις συγκρούσεις που γεννούν την ανθρώπινη τραγωδία, συνδέοντας τις ταξικές διαφορές με το σεξουαλικό πόθο και τις οικονομικές συνθήκες με τις ψυχολογικές εξαρτήσεις. Όλα με μια αβάσταχτη ελαφρότητα και ένα πικρό, κατάμαυρο χιούμορ».
Πηγή: Αθηνόραμα

Κυριακή, 30/10 στις οκτώ. Στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας με τετράδια Α4.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/192880771117793/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου