Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Ο Άνεμος θα μας πάρει" του Αμπάς Κιαροστάμι, Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 20.00

Ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για το μήνα Νοέμβριο με την ταινία "Ο Άνεμος θα μας πάρει" του Αμπάς Κιαροστάμι. Αυτή την Κυριακή, 27/11, στις οκτώ το βράδυ.

Σχετικά με την ταινία:
«Ένα κινηματογραφικό συνεργείο φτάνει σ' ένα χωριουδάκι στο Ιρανικό Κουρδιστάν, με σκοπό να γυρίσει μια ταινία για το μοιρολόι: μια γιαγιά είναι ετοιμοθάνατη. Περιμένοντας όμως να πεθάνει οι μέρες περνούν χωρίς να συμβαίνει το μοιραίο, και η ζωή συνεχίζεται με τους κανονικούς της ρυθμούς, μέχρι που το συνεργείο σιγά-σιγά αποχωρεί. Ο επικεφαλής, που έχει παραμείνει, μέσα από την εμπειρία ενός άλλου, απρόσμενου θανάτου, ανακαλύπτει την ομορφιά γύρω του. Στην ταινία, όπως και σε άλλες του σκηνοθέτη, η επιθυμία του θανάτου ή ο επικείμενος ερχομός του καθορίζει τη δραματική πλοκή και ο σκηνοθέτης ως αντίδραση αναζητά το νόημα της ζωής στις μικρές απολαύσεις της, καταγράφοντας τη δύναμή της. Διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας».
Πηγή: clickatlife.gr

Κυριακή, 27/11, στις οκτώ το βράδυ. Στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. 
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διάρκεια και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, φέρνοντας μαζί σας γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-o-anemos-tha-mas-pari-tou-ampas-kiarostami/
facebook event: https://www.facebook.com/events/1185669198181961/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου