Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" της Φρίντας Λιάππα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 20.00

Εγκαινιάζουμε τις προβολές μας για το μήνα Δεκέμβριο με μια σημαντική ελληνική ταινία που παίζεται σπάνια: "Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" (1991, 104'), της Φρίντας Λιάππα. Την ερχόμενη Κυριακή, 4/12, στις οκτώ το βράδυ.

Σχετικά με την ταινία:
"Τέλος ενός καυτού καλοκαιριού. Μια παρέα παραθεριστών συνεχίζει τις διακοπές του σε μια παραλία. Στην παραλία αυτή, όπου και έχει γεννηθεί, η Ηλέκτρα ζει μέσα στην αναμονή, μόνη, αγνοώντας τα πάντα για τον εαυτό της. Μια μέρα φτάνει ο Παύλος. Όλα του μοιάζουν ξένα και γνώριμα μαζί. Ένας άγνωστος ιός, συνέπεια της υψηλής θερμοκρασίας, του έχει προσβάλει τη μνήμη. Ο έρωτας ανάμεσα στην Ηλέκτρα και τον Παύλο είναι μοιραίος. Την τελευταία νύχτα, τη νύχτα της μεγάλης ζέστης, ο τόπος θυμάται το παρελθόν του και το ζευγάρι των εραστών βυθίζεται στη μνήμη".
(Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας)
"Εφευρίσκοντας ένα συναρπαστικό σινεμά που παίζει με συμβολισμούς και τα κινηματογραφικά είδη, η Λιάππα δημιούργησε μια δική της προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, τολμώντας να θίξει συναισθήματα και καταστάσεις με έναν ολιστικό τρόπο, που ίσως δεν έγινε άμεσα κατανοητός. Η χρονική απόσταση συντελεί στην επανεκτίμηση των βαθύτερων νοημάτων και του εμπνευσμένου τρόπου που επέλεξε να τα αποδώσει, ανοίγοντας δρόμο προς μια νεωτεριστική γραφή".
(Ιφιγένεια Καλαντζή - Αυγή)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ στο σπίτι της Μεσοποταμίας Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.
Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας, και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

fb event: https://www.facebook.com/events/1310929038968675/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου