Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Holy Motors" του Leos Carax, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 20.00

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας συνεχίζονται αυτή την Κυριακή, 12/2, με την ταινία "Holy Motors" (2012, Έγχρωμο, 116΄) του Leos Carax.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο κύριος Όσκαρ περιφέρεται στο Παρίσι με την υπερπολυτελή, λευκή λιμουζίνα του και μοναδική συντροφιά την πιστή φίλη και συνεργάτισσα του, Σελίν. Το ταξίδι του στην πόλη του φωτός αποτελεί μια σειρά από συνεχείς μεταμορφώσεις για κάθε ξεχωριστό ραντεβού. Από ζάμπλουτος, οικογενειάρχης επιχειρηματίας, μετατρέπεται σε γύφτισσα ζητιάνα, μετά φορά μια motion capture στολή και προσομοιάζει σεξ με μια ψηλή ξανθιά τύπισσα, έπειτα μεταμφιέζεται στον διονυσιακό καλικάντζαρο Κύριο Merde (δηλαδή «σκατά») που είχαμε πρωτογνωρίσει στο απόσπασμα του Κάραξ στο φιλμ ‘Tokyo’, και ούτω καθεξής.

Το ‘Holy Motors’ είναι μια συναρπαστική ταινία, που οφείλει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της στην καταπληκτική ερμηνεία του Λαβάν και στην ασυγκράτητη αγάπη του Κάραξ για το σινεμά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια σειρά από σκηνές ανθολογίας, ορισμένες εκ των οποίων είναι αδύνατον να βγουν από το μυαλό σου".
(Πηγή: reel.gr)

Κυριακή, 12/2/2017, στις οκτώ το βράδυ. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, με τρόφιμα μακράς διαρκείας, και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/548757405327968/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου