Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Inner Land, Τελευταίο Περιστατικό" της Βίβιαν Παπαγεωργίου, Κυριακή 12 Μαρτίου στις 20.00

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 12/3, με δύο ταινίες μικρού μήκους της βραβευμένης σκηνοθέτη Βίβιαν Παπαγεωργίου: το Inner Land (15' 2015) και το Τελευταίο Περιστατικό (10' 2003). Η προβολή θα γίνει παρουσία της κυρίας Παπαγεωργίου αλλά και του επίσης βραβευμένου συνθέτη Θανάση Νάστου, με τους οποίους και θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Βίβιαν Παπαγεωργίου – Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διακόσμηση στην Σχολή Δημητρέλη. Συνέχισε με σπουδές στην Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λ. Σταυράκος, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Nouvelle Sorbonne Paris III τομέας Κινηματογράφος & Οπτικοακουστικά Μέσα και υποψήφια διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα ΕΜΜΕ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικά με το Inner Land:
"Η Inner Land είναι ο τόπος όπου το φανταστικό συναντά την πραγματικότητα μιας απομονωμένης κοινωνίας.
Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό, μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα παράξενο σχολείο. Ο υποκειμενικός της χρόνος διαφέρει από αυτόν του σχολείου. Μαθητές και δάσκαλοι την παγιδεύουν σταδιακά στον δικό τους ‘νεκρό’ χρόνο που έχει τους δικούς του νόμους. Ανεπαίσθητα, χτίζονται γύρω της αναπόδραστα τείχη".

Σχετικά με το Τελευταίο Περιστατικό:
Ένας νεαρός άνδρας επιστρέφει στο σπίτι του και ο ίδιος αντιμετωπίζει το παρελθόν του.
Η ταινία γυρίστηκε το 2003, με την παλιά τεχνική σε φιλμ  S16(16 mm). Είχε κυκλοφορήσει σε διάφορα φεστιβάλ και κέρδισε το βραβείο για τα κοστούμια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», και σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ.

Κυριακή 12/3 στις οκτώ το βράδυ.
Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε να φέρετε μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Καλάθι της Αλληλεγγύης και γραφική ύλη για το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας.

Σας περιμένουμε!


https://www.facebook.com/events/2235165410041966/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου