Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αναδημοσίευση:Σχετικά με τις φήμες εκκένωσης των προσφυγικών καταλήψεων και την κλιμάκωση της αντιπροσφυγικής πολιτικής

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
 Όπως φαίνεται, η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων κλιμακώνεται. Μετά την καλοκαιρινή εκκένωση των καταλήψεων της Θεσσαλονίκης, ακολούθησαν οι εκκενώσεις του χώρου στέγασης προσφύγων της οδού Αλκιβιάδου και της Βίλας Ζωγράφου. Τις τελευταίες μέρες, με αφετηρία τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα για εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων, μια σειρά φημών και διαρροών δημιουργούν κλίμα ενός νέου κύκλου επίθεσης.
Η κυβέρνηση, αντί να προγραμματίζει το κλείσιμο των κέντρων κράτησης προσφύγων, το τέλος του εσωτερικού απαρτχάιντ μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και την εγκατάσταση των εγκλωβισμένων προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους στέγασης στο πλαίσιο του οικιστικού ιστού, εντείνει τα μέτρα κατά των εγκλωβισμένων προσφύγων, προετοιμάζει νέα κλειστά κέντρα κράτησης, μαζικές απελάσεις και στο πλαίσιο της διαβόητης «αποτρεπτικής πολιτικής» οργανώνει έναν απολύτως νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό προγραμματισμό εναντίον των εγκλωβισμένων προσφύγων, πρωτοστατώντας στην υλοποίηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας.
Είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων εντάσσεται ακριβώς σε αυτή την αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική. Δεν πρόκειται ούτε για εξαίρεση ούτε για εκτροπή. Είναι απολύτως λογικό μια κυβερνητική πολιτική που παρουσιάζει τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες σαν εσωτερικό εχθρό να υιοθετεί την αντίστοιχη εχθρική πολιτική απέναντι σε κάθε παράδειγμα αξιοπρεπούς στέγασης και διαβίωσης. Είναι άλλωστε συνέχεια της ευρύτερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.
Ως Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, όπως ακριβώς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι-ες σε αυτήν τη ρατσιστική πολιτική έτσι ακριβώς δεν είμαστε διατεθειμένες-οι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική ένταξη και εξίσωση, τη συνύπαρξη ντόπιων και αλλοδαπών, την αλληλεγγύη σε όλους τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την φτώχεια, από τη Συρία ως τη Σενεγάλη και από το Αφγανιστάν ως το Μαρόκο. Επί ένα χρόνο περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες και εκατοντάδες αλληλέγγυοι, ντόπιοι και διεθνείς, οργανώνουμε ένα πρότυπο ικανοποίησης ριζικών ανθρώπινων αναγκών και παράλληλα ένα παράδειγμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και πολυεθνικής συμβίωσης. Ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο επί της οδού Αχαρνών, έχει γίνει εστία  αγώνα και αλληλεγγύης με διεθνή εμβέλεια.
Δεν απαιτούμε τίποτα περισσότερο από την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, την αξιοπρεπή διαβίωση, τη χορήγηση ασύλου, την ισότητα και την ελευθερία όλων των ανέστιων που φτάνουν εδώ. Δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από τα προηγούμενα.
Είμαστε εδώ και σκοπεύουμε να παραμείνουμε! Ούτε να το σκέφτεστε…
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza
Αθήνα, 3 Απριλίου 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου