Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Η Φλόγα που τρεμοσβήνει" του Λουί Μαλ, Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 21:00

Συνεχίζουμε τις προβολές μας για το μήνα Ιούνιο με το φιλμ "Η Φλόγα που τρεμοσβήνει" (1963,108΄, Ασπρόμαυρη) του μεγάλου Γάλλου σκηνοθέτη Λουί Μαλ: την ερχόμενη Τετάρτη, 21/6, στις 21:00.

Σχετικά με την ταινία:
"Η ταινία αφηγείται το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενός αλκοολικού που οδεύει προς αυτοκτονία. Ο ήρωας είναι ένας ευαίσθητος νέος άνδρας με ασθενική θέληση, ο οποίος, παρόλο που το μόνο που ζητά από την ζωή είναι να αγαπήσει και να αγαπηθεί, έχει απογοητευτεί από την ζωή και τους ανθρώπους. Η αποτυχία στη ερωτική του ζωή, οι μάταιες προσπάθειες αποτοξίνωσης, οι χαμένες φιλίες του παρελθόντος, η ανικανότητά του να προσαρμοστεί και να ενταχθεί στην κοινωνική πραγματικότητα, τον οδηγούν στη συνειδητοποίηση του κενού της ύπαρξής του.
Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πιέρ Ντριέ Λα Ροσέλ. Αγχος, αγωνία, απελπισία, αυτοσαρκασμός, αδιέξοδο κι όλες οι παρεμφερείς έννοιες σμίγουν στην ταινία αυτή με έναν τρόπο τέλεια προσωπικό, απόλυτα ειλικρινή, σχεδόν σπαραχτικό κι ανυπόφορο, ίσως εξ αιτίας των αυτοβιογραφικών στοιχείων που ο Μαλ ενσωμάτωσε σε μία από τις καλύτερες ταινίες του. Τον ήρωά του τον υποδύεται με μία συντριπτική εσωτερική ένταση ο Μορίς Ρονέ".
Πηγή: clickatlife.gr

Τετάρτη, 21/4, στις 21:00. Στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν το θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/319574735135234/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου