Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Ένα αγρίμι στην πόλη», του Φρανσουά Τρυφώ, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 20:45

Πρώτη μας προβολή για το μήνα Σεπτέμβριο θα είναι η ταινία «Ένα αγρίμι στην πόλη» (1970, Ασπρόμαυρο, 85΄) του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Φ. Τρυφώ.

Σχετικά με την ταινία:
«Η πραγματική ιστορία ενός παιδιού που βρέθηκε, στα τέλη του προπερασμένου αιώνα, να ζει σε πρωτόγονη κατάσταση σ’ ένα δάσος της Γαλλίας. Παρατημένο σε μικρή ηλικία απ’ τους γονείς του είχε κατορθώσει να επιζήσει τρώγοντας ρίζες και καρπούς, όμως η απομόνωσή του από την ανθρώπινη κοινωνία είχε αποτέλεσμα να σταματήσει μέσα του κάθε πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη… Ο Τριφό αφηγείται την επίμονη κι εξαντλητική προσπάθεια του καθηγητή Ζαν Ιτάρ ν’ αποσπάσει αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα απ’ τη φύση και να ξυπνήσει μέσα του τον άνθρωπο, όπου όλα έπρεπε να διδαχτούν: όχι μόνο ο έναρθρος λόγος αλλά και το να πίνει νερό από ποτήρι, να τρώει με κουτάλι και πιρούνι, να ντύνεται, να κοιμάται σε κρεβάτι. Μια ταινία γεμάτη ευγένεια, τρυφερότητα και πίστη στον άνθρωπο…»
(πηγή: neanikoplano.gr)

Τετάρτη, 6/9, στις 20:45. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας: Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλέγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/109630589774192/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-agrimi-stin-poli-tou-fransoua-trifo/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου