Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Να ζει κανείς ή να μη ζει», του Ερνστ Λούμπιτς, Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 19:45

Την ερχόμενη Κυριακή, 29/10, στις 19:45, ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για τον Οκτώβριο με την κλασσική κωμωδία "Να ζει κανείς ή να μη ζει" (1942, ασπρόμαυρο, 99΄), του Ερνστ Λούμπιτς. Πριν από την προβολή, στις 18:00, θα γίνει η καθιερωμένη συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης, η οποία είναι ανοικτή σε όλους και στην οποία καθένας μπορεί να προτείνει ταινίες για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Σχετικά με την ταινία:
Η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία και αναφέρεται σε μια ομάδα ηθοποιών που εκμεταλλεύεται τις ικανότητες της μεταμφίεσης και της υποκριτικής προκειμένου να σταματήσουν ένα προδότη, ο οποίος προτίθεται να καταδώσει τα ονόματα των αντιστασιακών στον εχθρό.
[...]
Η ταινία του Λιούμπιτς που γυρίστηκε το 1942, εν καιρώ πολέμου, αποτελεί σήμερα μια από τις γνωστότερες αντιπολεμικές σάτιρες όλων των εποχών.
(Πηγή: Wikipedia)

Κυριακή, 29/10, στις 19:45. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
Η συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης θα γίνει στον ίδιο χώρο, στις 18:00.

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/894159200760993/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-na-kanis-zi-tou-ernst-lioumpits/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου