Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Να κάθεσαι και να κοιτάς», του Γιώργου Σερβετά, Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 19:45

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 26/11, με την ταινία "Να κάθεσαι και να κοιτάς" (2013, Έγχρωμο, 98΄) του Γιώργου Σερβετά, με τους Μαρίνα Συμεού, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκο Γεωργάκη (βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου), Γιώργο Καφετζόπουλο. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

Σχετικά με την ταινία:
"Η Αντιγόνη συναντά τους 'Ασυγχώρητους' στο φιλμ του Γιώργου Σερβετά, μια βαθειά ελληνική ταινία που λειτουργεί με τους κανόνες του κλασικού γουέστερν στην οθόνη και στην ψυχή της. Η νεαρή κοπέλα που φεύγει από την Αθήνα κι εγκαθίσταται στην κωμόπολη της καταγωγής της διαπιστώνει με το σκληρό τρόπο τη σαθρότητα της κοινότητάς της και καλείται ν’ αποφασίσει: θα πυροδοτήσει την έκρηξη που θα καθαρίσει το τοπίο, ή θα αρκεστεί, ξανά, στο να κάθεται και να κοιτά;
...
Η μεγάλη, σιδερένια, μελαγχολική ομορφιά του ελληνικού βιομηχανικού επαρχιακού τοπίου, φωτογραφημένη με κατεβασμένη ένταση, ατμοσφαιρικά κι «ερμηνευτικά», σαν χαρακτήρας, από τον Κλαούντιο Μπολιβάρ, με τα κοντέινερ από αλουμίνιο και τις ανεμογεννήτριες να δημιουργούν μια τεχνητή κορυφογραμμή, μετατρέπεται εύκολα στον ξηρό τόπο της Άγριας Δύσης: εκεί, όπως κι εδώ, το άτομο είναι ο νόμος και ο ισχυρότερος είναι βασιλιάς, ή σερίφης, ή εν πάση περιπτώσει εκείνος που καθαρίζει".
(Πηγή: Λήδα Γαλανού - flix.gr)

Κυριακή, 26/11, στις 19:45. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μαζί μας θα είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Σερβετάς.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/166303124107355/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-na-kathese-kitas-tou-giorgou-serveta/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου