Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου Καλλιθέα και πορεία, Σάββατο 12 Μαΐου στις 6:00μμ

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας/Μοσχάτου/Ταύρου μας έστειλε την παρακάτω πρόσκληση

Ποτέ πια Φασισμός!
Ποτέ πια Πόλεμος!
Ποτέ πια Εθνικισμός!

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και πορεία
Σάββατο 12 Μαΐου στις 6:00μμ
Την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ματαίωσε τα σχέδια της δολοφονικής συμμορίας να εμφανιστεί επίσημα, σαν νόμιμη παράταξη, μπροστά στον Καλλιθιώτικο λαό.
Προς το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου. Η αστυνομία, παρότι παρούσα, δεν απέτρεψε την επίθεση ούτε συνέλαβε τους δράστες.
Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες στην Π. Κοκκινιά, το Γαλάτσι, τον Κορυδαλλό, στις επιθέσεις ενάντια στην Αφγανική Κοινότητα και τον Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”. Με πιο πρόσφατη στην Μυτιλήνη όπου οι φασίστες, μαζί με τον “καλό κόσμο” του νησιού, επιτέθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση προσφύγων και απείλησαν να τους κάψουν. Η αστυνομία, αντί να προστατέψει, συνέλαβε πάνω από 100 πρόσφυγες και αντιφασίστες.
Η Καλλιθέα ξέρει καλά την φασιστική βία: επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς πολίτες το 2012 – 13, ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Τότε ο λαός μας είχε δώσει την απάντηση στους φασίστες απομονώνοντάς τους, “απελευθερώνοντας” δρόμους και πλατείες.
Σήμερα, οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι. Το θράσος τους τροφοδοτείται από την φτώχεια και την απογοήτευση του λαού, από το κλίμα εθνικισμού και πολεμοκαπηλίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τροφοδοτείται από από την ανοχή που δείχνει απέναντί τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, από την δίκη που χρονίζει, από το ξέπλυμά τους από ανθρώπους που υπήρξαν αριστεροί, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Το θράσος τους τροφοδοτείται από τα αφεντικά, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή σαν τους χρήσιμους τραμπούκους, ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις εργατικές διεκδικήσεις.
Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.
Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δεν θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Ενωμένοι Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα τσακίσουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννάνε.
Να απαιτήσουμε να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι.
Ποτέ πια Φασισμός! Ποτέ πια Πόλεμος! Ποτέ πια Εθνικισμός!
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση και πορεία, πλατεία Κύπρου, Σάββατο 12 Μαΐου, 6:00 μμ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου